Στη χρήση αντηλιακής κρέμας και τον χειμώνα επιμένουν οι επιστήμονες, υπογραμμίζοντας που οι ακτίνες του ήλιου είναι εξίσου επιβλαβείς για την υγεία μας όλες τις εποχές του χρόνου.

1. Η αντίληψη που έχετε εσείς για την ένταση του ήλιου το χειμώνα δεν είναι ενδεικτική της έκθεσής σας στον ήλιο Υπάρχουν δύο είδη υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τον ήλιο: UVA και UVB. Οι ακτίνες UVB είναι αυτές που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα και η έντασή τους ποικίλλει από το καλοκαίρι στο χειμώνα. Ωστόσο, οι ακτίνες UVA έχουν την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι ακτίνες UVA είναι αυτές που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα σας και μπορούν να προκαλέσουν γήρανση του δέρματος, ακόμα και καρκίνο του δέρματος. Η ζημιά από την UVA ακτινοβολία δεν είναι αναστρέψιμη. Φορώντας αντηλιακή κρέμα μπορείτε να προστατευτείτε από την έκθεση σ’ αυτές τις ακτίνες.

2. Επειδή έξω έχει συννεφιά δεν σημαίνει ότι εσείς δεν εκτίθεστε στην υπεριώδη ακτινοβολία Σύμφωνα με μελέτες μέχρι και το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα. Αυτό εξηγεί γιατί οι άνθρωποι μπορεί να πάθουν εγκαύματα ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες, όταν βγουν έξω χωρίς αντηλιακή κρέμα. Αν, μάλιστα, πάτε για σκι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το χιόνι μπορεί να αντανακλά επίσης μέχρι και 80% των ακτίνων UV, γεγονός που αυξάνει την δική σας έκθεση. Να έχετε επίσης υπόψιν σας πως η ηλιακή ακτινοβολία είναι υψηλότερη στα υψόμετρα.

3. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είστε προστατευμένοι από τον ήλιο το χειμώνα στο αυτοκίνητό σας, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει το τζάμι Το τζάμι του αυτοκινήτου είναι σε θέση να φιλτράρει τις ακτίνες UVB, αλλά όχι τις ακτίνες UVA. Οι ακτίνες UVA μπορούν να διαπεράσουν ακόμα και το δέρμα σας. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν την πλευρά του προσώπου τους που είναι εκτεθειμένη στον ήλιο κατά την οδήγηση να μαυρίζει ή να έχει περισσότερες φακίδες από εκείνη την πλευρά που δεν την βλέπει ο ήλιος, εφόσον δεν έχουν φορέσει αντηλιακή κρέμα.

4. Μπορείτε πραγματικά να πάρετε αρκετή βιταμίνη D το χειμώνα, ακόμα και αν φοράτε αντηλιακό Χρειάζονται μόνο μικρές ποσότητες της έκθεσης στον ήλιο για να πάρετε αρκετή καθημερινή βιταμίνη D. Το αντηλιακό δεν μπλοκάρει το 100% των ακτίνων του ήλιου.

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2015/10/4-logoi-chrisis-antiliakis-kremas-to-cheimwna/

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.